Reis / Annulerings- / Fietsverzekering

Doorlopende en kortlopende reisverzekering

Gaat u meer dan 1 keer per jaar op vakantie, dan doet u er veelal verstandig aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo kunt u het hele jaar onbezorgd op reis, zonder steeds opnieuw een reisverzekering te hoeven afsluiten. Ook een weekendje weg valt onder de noemer vakantie. Gaat u maar weinig op vakantie of wilt u er eens kort tussenuit, dan heeft u meer aan een kortlopende reisverzekering die u afsluit precies voor de duur van uw reis.

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt u hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u teruggebracht wordt naar Nederland (indien noodzakelijk). Een reisverzekering bevat veelal de volgende onderdelen: ongevallen, geneeskundige kosten, buitengewone kosten, kosten verbonden aan opsporings- en reddingsacties, telecommunicatiekosten en huur van vervangend vervoer en bagage (waaronder ook reisdocumenten). Nieuwsgierig naar de te betalen premie voor uw situatie? Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Annuleringsverzekering

Heeft u al een vakantie geboekt maar kan deze door omstandigheden niet doorgaan of moet u uw vakantie onverhoopt onderbreken? Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten dan krijgt u over het algemeen de reissom of de betaalde huur voor een vakantiewoning terug. Ook hier heeft u de keuze uit een kortlopende annuleringsverzekering en een doorlopende annuleringsverzekering, afhankelijk van de frequentie waarmee u op vakantie gaat in een jaar en uw eigen wensen. De polis vertelt u duidelijk welke kosten in welke gevallen worden vergoed bij een vakantie die niet door kan gaan of voortijdig wordt afgebroken. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Fietsverzekering

Nederland staat niet alleen bekend vanwege het grote aantal fietsen, maar ook vanwege het grote aantal fietsdiefstallen. Met een fietsverzekering hoeft u niet bang te zijn dat u de investering in uw fiets kwijt bent: met een diefstalverzekering wordt er uitgekeerd als uw fiets gestolen wordt. Dat kan in geld of in natura zijn (een nieuwe fiets). Kiest u voor een volledig-casco fietsverzekering dan wordt ook schade door vallen, brand, aanrijdingen, etc. vergoed. Houd daarbij wel rekening met een paar tientjes eigen risico. De premie van uw fietsverzekering is afhankelijk van waar u in Nederland woont. Zo is een fietsverzekering het duurst in de Randstad. Wilt u weten wat uw premie wordt bij de fiets die u heeft aangeschaft? Vraag het uw adviseur van Assurantiekantoor Munsterhuis.