Opstal / Glasverzekering

Opstalverzekering

Wie een nieuw huis heeft gekocht, wil natuurlijk dat daar niets mee gebeurt. Mocht er toch iets kapot gaan aan uw huis, dan wilt u dat u uw huis weer kunt laten maken. U sluit daarvoor een opstalverzekering af. Wat valt er nu precies allemaal onder de opstalverzekering? Daar is een eenvoudige regel voor. Alles wat vast zit aan het huis en niet zo maar weg te halen is zonder het huis te beschadigen, hoort bij het huis zelf en valt dus onder de opstalverzekering. Alle zaken die op te pakken en mee te nemen zijn, vallen onder de inboedelverzekering.

Een opstalverzekering dekt de schade aan uw huis als gevolg van de in de polis vermelde risico’s. U moet dan denken aan brand, storm, inbraak, bliksem, neerslag, explosie of vorst. Naast een standaard dekking kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Bij de aankoop van een woonhuis wordt u vaak door de hypotheekverstrekker verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit gebeurt meestal op basis van de herbouwwaarde van uw huis. Meer weten? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en scherpe tarieven.

Glasverzekering

Wilt u glasschade verzekeren? Met een glasverzekering dekt u de schade aan glas in ramen en deuren in uw woning en de gebouwen die erbij horen. Veelal is ook schade gedekt aan bijvoorbeeld kunststof ruiten, lichtkoepels, glazen douchecabines en glas als gevelbeplating. De premie is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas in uw woning, evenals het aantal kamers en het type glas.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van een glasverzekering in uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op om een goede glasverzekering af te sluiten.