Pensioenen

Bent u van plan een aanvullend pensioen af te sluiten of wilt u precies weten hoeveel pensioen u ontvangt als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt? Onze adviseurs kunnen het u haarfijn uitleggen. Zij zijn gespecialiseerd in alles dat met pensioenen te maken heeft en geven u een onafhankelijk advies op basis van uw situatie en uw eisen en wensen.

Drie pijlers voor pensioen

Het pensioenstelsel in Nederland bestaat uit drie pijlers: de AOW, een aanvullende pensioenopbouw via de werkgever en aanvullende pensioenverzekeringen. De Algemene Ouderdomswet (AOW) is de basispijler. Dit onderdeel vormt een basisinkomen om mee rond te kunnen komen. Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt automatisch deze AOW op. Daarnaast (of beter gezegd daar bovenop) kunt u pensioen opbouwen via de werkgever. Dit zorgt ervoor dat u als u gepensioneerd bent een extra uitkering ontvangt, bovenop de AOW-uitkering. U kunt ook zelf een individuele aanvullende pensioenverzekering treffen. Daarmee spaart u fiscaal aantrekkelijk voor een extra pensioen.

Individueel aanvullend pensioen

Er zijn verschillende vormen van individuele aanvullende pensioenvoorzieningen. U moet dan denken aan bijvoorbeeld lijfrenten, koopsommen en levensverzekeringen. Op deze manier kunt u een eventueel pensioengat opvullen of ervoor zorgen dat u eerder met pensioen kunt gaan. Wie werkt als zelfstandige en zich wil verzekeren van voldoende inkomen vanaf de pensioengerechtigde leeftijd, ontkomt er vaak niet aan om zo’n individuele verzekering af te sluiten.

Wilt u meer weten over pensioenen of bent u benieuwd wat aantrekkelijk kan zijn voor uw situatie? Onze adviseurs zijn u graag van dienst. Maak een afspraak of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.